Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Κάτι πρακτικό!

Καλημέρα μπλογκογειτονιά!
Σήμερα θα σας δείξω μία κατασκευή που είναι διπλά πρακτική γιατί α) ανακυκλώνεις το μπουκάλι του αναψυκτικού (που δεν σου κάνει καρδιά να το πετάξεις, κάπου θα χρησιμεύσει κι αυτό) και β) επιτέλους λύθηκε το πρόβλημα της πλαστικής σακούλας!!! Και εξηγώ...
Ανοίγω για μερικά δευτερόλεπτα το ντουλάπι της κουζίνας για να πάρω κάτι και μετά θέλω 5 ολόκληρα λεπτά για να μαζέψω τις σακούλες του σούπερ μάρκετ που έχουν ξεχυθεί στο πάτωμα! Να τις πετάξω δεν θέλω, αφού κατά καιρούς μου χρειάζονται, αλλά και από την άλλη πιάνουν τόσο χώρο οι άτιμες... Ε, λοιπόν, να η λύση!
ΤΑΝΤΑ!!!!

Χρειαζόμαστε ένα πλαστικό μουκάλι, ατλακόλ, και εφημερίδες ή απλό χαρτί εκτύπωσης (ανακυκλώνουμε και τα χαρτιά!).
Παίρνουμε το μπουκάλι και κόβουμε το πάνω και το κάτω μέρος, ώστε να μείνει ένας κύλινδρος.

Κόβουμε το χαρτί σε κομμάτια, αραιώνουμε σε ένα μπωλ λίγη ατλακόλ με νερό, και αφού βουτήξουμε το χαρτί στο μπωλ το κολλάμε στο μπουκάλι. Συνεχίζουμε μέχρι να καλύψουμε όλο το μπουκάλι, 2-3 στρώσεις είναι αρκετές. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να στεγνώσει.

Όταν στεγνώσει μπορούμε να το διακοσμησουμε με όποιον τρόπο θέλουμε. Εγώ προτίμησα να το καλύψω με κομμάτια από σελίδες περιοδικού (ανακυκλώνοντας και το περιοδικό!).

Τώρα μένει μόνο να το κρεμάσετε μ' ένα καρφάκι, προσοχή να το κρεμάσετε ανάποδα, το φαρδύ άνοιγμα του μπουκαλιού να είναι πάνω και το στενότερο άνοιγμα κάτω. Γεμίστε το από πάνω με τις σακούλες του σούπερ μάρκετ (να 'ρθει να σκάσει!) και είναι έτοιμο! Τώρα κάθε φορά που θα χρειάζεστε μια σακούλα θα μπορείτε να τραβήξετε μία από την κάτω πλευρά του μπουκαλιού!





Ζαβολιά!!! : Αν το κρεμάσετε και μέσα στο ντουλάπι θα είναι και "αόρατο"

ΥΓ: Σας ευχαριστώ όλους που με βοηθήσατε και κατάφερα να λύσω το πρόβλημα με τα σχόλια, τώρα μπορείτε να σχολιάζετε ασυστόλως!

Γειά σας!

9 σχόλια:

  1. Πολύ χρήσιμη ιδέα!!!!Μου έλυσες τα χέρια και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω με τις σακούλες!!!Μπράβο!!Φιλάκια και καλή σου μέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλως σε βρήκα!!!

    Μου άρεσε η ιδέα σου μπραβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου καλή μου ζαβολίτσα!Χαίρομαι που με βρήκες και έτσι σε γνώρισα και εγώ!!!Πολύ ωραία η ανακυκλωμένη κατασκευή σου!Θα την κάνω και εγώ!Φιλιά πολλά!Βγάλε τη λεκτική επαλήθευση ,όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου μικρουλα!!!
    Ωραια ιδεα και το πιο σημαντικο...χειροποιητη!!!
    Φιλια!
    (διπλη λεκτικη επαληθευση????? βγαλτην σε παρακαλω!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο ιδέα! Θα μπορούσαμε να το κάνουμε κούκλα! και να μη χρειάζεται να είναι αόρατο! Δεν έχω χώρο στο ντουλάπι κατάλαβες? Λοιπόν ζαβολιαρούλα μου θα περνάω να τα λέμε γιατί μου αρέσεις πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξαιρετική και πρακτική ιδέα !!! Σε περιμένω στο σπιτάκι μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλως σε βρηκα!!!!!Τελεια ιδεα μπραβο!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το έφτιαξα ήδη, ευχαριστούμε!!!!!!!!!!!, μας έσωσες από τις σακούλες!
    Είμαστε οι χρυσομέλισσες, μπες να μας δεις!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή